Hét groenste tuincentrum van Eindhoven

Duurzaam tuinieren

Bij Tuincentrum Soontiëns is het duurzaam kweken van tuinplanten een groot punt van aandacht. Hierover zijn we continue met onze leveranciers in gesprek. Ons assortiment van duurzaam of biologisch gekweekte planten wordt dan ook steeds groter.

Sterke tuinplanten, vrij van bestrijdingsmiddelen

Gelukkig zijn er genoeg tuinplanten die van zichzelf al sterk genoeg zijn en helemaal geen bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Daarnaast groeit ook ons assortiment aan inheemse planten. Omdat deze planten van nature voorkomen in onze omgeving, kunnen ze qua weersomstandigheden en groeiplaats vaak prima tegen een stootje zonder de hulp van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Daarnaast bevorderen ze de biodiversiteit in uw tuin.

Alles voor duurzaam tuinieren

Naast biologisch of duurzaam gekweekte planten en bomen en inheemse planten, vindt u bij ons ook alle andere benodigdheden om zo duurzaam mogelijk te tuinieren. Denk bijvoorbeeld aan materiaal voor een circulaire waterhuishouding (regenwateropvang- en infiltratiesystemen, bodembedekkers, etc.) of ondersteuning van de biodiversiteit zoals insectenhotels of vleermuiskasten.

Dit is waar Tuincentrum Soontiëns voor staat:

  • Een zeer ruim assortiment aan biologisch of duurzaam gekweekte tuinplanten;
  • Een grote keuze aan inheemse planten voor meer biodiversiteit;
  • Veel van nature sterke tuinplanten die geen bestrijdingsmiddelen nodig hebben;
  • Wij gebruiken zelf geen enkel bestrijdingsmiddel op onze tuinplanten;
  • We zijn continue in gesprek met onze leveranciers over het duurzaam kweken van ons assortiment;
  • We zijn actief voor de Wilde Weelde Plantenhub voor het promoten en beter beschikbaar maken van duurzaam gekweekte planten.