Hét groenste tuincentrum van Eindhoven

Klantvragen


Boombast beschadigd - Rubriek De tuin in - Groot Eindhoven 2019 week 34

Vraag van mevrouw Koenen: Bij verschillende planten en bomen in mijn tuin heb ik ontdekt dat de bast flink is aangetast. Kunt u mij zeggen wat dit is en waar het vandaan komt? Wat moet ik doen, mijn struiken eruit halen of tot de grond toe afknippen?

Lees Antwoord


Bolcatapa ziektes - Rubriek De tuin in - Groot Eindhoven 2019 week 28

Vraag van mevrouw Zuidema: Wij hebben met de buren al 20 jaar 4 bolcatalpa’s staan, die sinds gisteren een natte plakkerige glans op de bladeren hebben. Ook lekken ze zwart sap. We willen graag weten wat dit is en of dit kwaad kan.

Lees Antwoord


Agastache planten - Rubriek De tuin in - Groot Eindhoven 2019 week 26

Vraag van mevrouw Verhagen: Ik heb een raadselachtig fenomeen in mijn bloemenvak. Zodra de paarse Agastache gaat bloeien, droogt er steeds één stengel uit, gaat hangen en wordt door mij afgeknipt. Vervolgens na een dag of 10 moet de volgende stengel eraan geloven. Het hele vak is gezond en door de rozenmest bloeit alles weelderig. Zelf had ik gedacht aan een woelmuis. Maar waarom steeds maar één steel? Er blijven er genoeg over en heel de winter geniet ik nog van de mooie zaaddozen. Ik lees altijd met plezier je stukjes in de krant en ik hoop dat je dit raadsel voor me kunt oplossen.

Lees Antwoord


Eikenprocessierups bestrijding - Rubriek De tuin in - Groot Eindhoven 2019 week 25

Vraag van mevrouw Driessen:Wat kunnen we doen tegen eikenprocessierupsen in onze tuin? In al onze eikenbomen zie ik de nesten van deze rupsen zitten. Onze kinderen durf ik niet meer buiten te laten spelen want ik ben bang dat ze onder de bultjes komen te zitten. Hoe kunnen we deze plaag aanpakken?

Lees Antwoord


Grond ophogen tuin - Rubriek De tuin in - Groot Eindhoven 2019 week 24

Vraag van mevrouw Koopmans: In mijn tuin wil ik de grond ophogen, heeft dat effect op de planten en struiken? Bijvoorbeeld: moet ik mijn camelia uitgraven of kan een ophoging van 5 cm grond geen kwaad?

Lees Antwoord