Neem gerust Contact op voor meer informatie. Wij helpen u graag!

Tuinseizoen

Water geven in de tuin lijkt een heel gemakkelijk en eenvoudig klusje. Het is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Het komt regelmatig voor dat planten in een tuin staan te verdrogen, terwijl de tuinbezitter zijn best doet om zijn groene haven goed te verzorgen. Om voldoende water te geven is het goed om iets meer te weten over de waterbehoefte van uw planten.

Tips:

  • Geef in één keer voldoende water, zodat de tuingrond ook onder het oppervlak vochtig kan worden. Hierdoor hebben uw planten weer een vochtbuffer en is het niet nodig om dagelijks water te geven. Dus beter één keer per week langdurig bewateren dan elke dag maar vijf minuten.
  • Voor potten en plantenbakken geldt een ander regime. De planten in potten zijn helemaal afhankelijk van het water dat u ze geeft. Regen komt nauwelijks in de grond van plantenbakken terecht, dus daar hoeft u bijna geen rekening mee te houden. Geef potten en plantenbakken minimaal twee keer per week water en vaker bij warme perioden. Hoe groter een plant ten opzichte van de pot, des te vaker heeft hij water nodig.
  • Een gazon hoeft alleen tijdens zomerse perioden besproeid te worden. Voor een normaal gazon is tweemaal per week voldoende. Een nieuw gazon van graszoden of een ingezaaid gazon heeft extra aandacht nodig. Dit moet u elke dag bewateren, omdat het snel uitdroogt en de wortels nog onvoldoende diep zitten.
  • Watergeven doet u het beste met een zwenksproeier of andere vaste tuinsproeier. Hierdoor komt het water verspreid over een groot oppervlak terecht en kan het goed in de bodem indringen. Met de hand water geven is voor een hele tuin geen eenvoudige opgave.
  • Hagen verdampen veel water, omdat de planten dicht opeen staan. Een druppelslang, die langs de stammen wordt gelegd, is een goede oplossing om de haag goed te verzorgen.
  • Geef het liefst 's ochtends of 's avonds water, dan gaat er het minste water verloren door verdamping.
  • Een sproei- of druppelslang kunt u automatisch laten sproeien met een watertimer. Deze kunt u instellen met een programma naar uw keuze. Ideaal voor de vakantieperiode.!