Hét groenste tuincentrum van Eindhoven

Tuinseizoen

Het is weer tijd om bloembollen te kopen! Bij Tuincentrum Soontiëns vindt u de mooiste en beste bloembollen voor in uw tuin of op uw balkon.

Voorjaarsbloeiers

Bloembollen die in het voorjaar bloeien kunnen in het najaar geplant worden. De koude periode in de winter hebben de bolletjes nodig.

Bekende voorjaarsbloeiers

Ook in voorjaarsbloeiers is er een ontzettend ruime keuze voorhanden, met verschillende kleuren en verschillende bloeiperiodes. Sommige soorten kunnen zelfs al in februari gaan bloeien, andere beginnen wat later. Met een goede planning kunt u dus bijna het hele jaar door genieten van de kleuren van bloemen in uw tuin of op uw balkon! Een aantal bekende voorjaarsbloeiers:

  • Krokussen
  • Sneeuwklokjes
  • Narcissen
  • Hyacinten
  • Tulpen
  • Blauwe druifjes

Bloembollenmixen voor bijen

Ook voor verschillende mixen kunt u bij ons terecht. Zo hebben we bijvoorbeeld een aantal bijvriendelijke bloembollenmixen in ons assortiment, die het beste in het najaar geplant kunnen worden. Bijen en hommels zijn ontzettend belangrijk voor ons als mens. Meer dan 75% van alle voedingsgewassen zijn afhankelijk van bestuiving door bijen. Het is dan ook van wezenlijk belang dat er voor de bijen voldoende bronnen zijn om hun stuifmeel en nectar uit te halen, en bepaalde bloemen zijn daar bijzonder geschikt voor. Vooral enkelvoudige bloemen zijn voor bijen onweerstaanbaar, omdat ze daar gemakkelijk bij het stuifmeel kunnen komen.

Tips voor het planten van bloembollen

Het planten van bloembollen is betrekkelijk eenvoudig:

  • Zorg dat de grond mooi los is gewerkt. Luchtige grond werkt het beste voor de bollen.
  • Houdt voor de diepte van het gat ongeveer twee- tot driemaal de dikte van de bloembol aan. Voor sommige bloembollen geldt een afwijkende diepte, dit zal altijd op de verpakking staan.
  • Stop de bloembol en het gat en dek af met grond.

Hoe ver u de bloembollen uit elkaar plant, hangt ook af van de grootte van de bol. Kleinere bloembollen kunnen wat dichter bij elkaar geplant worden dan de grotere. Over het algemeen is de regel om ongeveer driemaal de dikte van de bol aan te houden als afstand tussen de plantgaten.

Als u op dezelfde plek langere tijd wilt genieten van de vrolijke kleuren van bloemen, kunt u rekening houden met de bloeitijd van de bloembollen. Binnen de voorjaars- en zomerbloeiers zijn er ook nog verschillen in bloeitijd. Zo kunt u meerdere bloeihoogtepunten beleven op hetzelfde stukje tuin of balkon!

Contact

Heeft u vragen over onze bloembollen of heeft u behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!