Neem gerust Contact op voor meer informatie. Wij helpen u graag!

Tuinseizoen

In het najaar kun je alle kanten op. Je kunt heerlijk in de zon zitten, maar ook lekker bezig zijn in de tuin met snoeien of andere tuinklussen. De herfst is begonnen en dat betekent ochtenddauw, prachtige kleuren en volop vruchten en bessen. Dus.. genieten maar.

 

Gazon

Dode of gele plekken in het gazon kunt u nu prima bewerken. Verwijder het dode gras en zaai opnieuw in met herstelmengsel. Voor een mooi resultaat strooit u het graszaad af met gazonaarde of cocopeat.

Hagen

Heeft u uw hagen nog niet gesnoeid? Dan is het goed om dit zo snel mogelijk alsnog te doen. Zeker voor groenblijvende soorten is het goed als er nog een klein beetje nieuw blad kan verschijnen na een snoeibeurt. Hagen van klimplanten zoals klimop kunnen nu ook prima worden geknipt.

 Moestuin

Late aardappelrassen kunnen nu worden geoogst als het loof van de planten is afgestorven. Haal de aardappels voor de vorst uit de grond en bewaar ze op een donkere en koele plek.

Op lege bedden kunt u nu nog prima bladgroenten zaaien, zoals spinazie, sla, andijvie of raapsteeltjes. Deze soorten groeien de komende weken nog door en kunnen lang worden geoogst.

Dit is een prima tijd om een bed met aardbeienplanten aan te leggen. Verrijk de grond vooraf met compost/stalmest. Scheur daarna de oude planten of plant nieuwe op een onderlinge afstand van 30 cm.

 Vijver

Wanneer de zuurstofplanten uw vijver bijna dichtgegroeid hebben, kunt u een gedeelte van de planten weghalen. Doe dit voorzichtig en met mate, zodat er voldoende planten overblijven om te overwinteren.

Een vijvernet over het wateroppervlak voorkomt dat er veel blad in het water terechtkomt. Maak het regelmatig leeg, zodat het niet in het water gaat hangen.