Hét groenste tuincentrum van Eindhoven

Makkelijk iets doen voor de natuur in eigen tuin

In april hebben wij in ons tuincentrum een natuurplein geopend. Op het plein is vanalles verkrijgbaar om de natuur in je eigen tuin te bevorderen. Zo zijn er allerlei nestkasten en verblijfplaatsen verkrijgbaar voor insecten, vogels, eekhoorns, egels en vleermuizen. Ook zijn er planten te koop die speciaal geschikt zijn om meer leven naar de tuin te lokken. Wil je weten wat je in je tuin verder voor dieren kunt doen? Op informatieposters is per groep te lezen wat ze nodig hebben om zich in jouw tuin thuis te voelen. Kom gauw een keer een kijkje nemen!

[tekst loopt door onder foto]

natuurplein_geopend_met_veel_biologische_planten

Soontiëns heeft bewust gekozen voor een groot, op biologische wijze, geteeld assortiment planten. Steeds meer nadruk wordt gelegd op inheemse wilde planten, zg. heemplanten. Dat zijn planten die van nature groeien in Nederland en ze zijn uitstekend geschikt voor de natuurrijke tuin.

Heemplanten zijn goed voor wilde bijen, vlinders en vogels. De meeste wilde bijensoorten en ook vlinders hebben een voorkeur voor inheemse planten. Ze bezoeken vaak een specifieke waardplant, de plant waar ze afhankelijk van zijn voor het voltooien van hun levenscyclus.

Onze vaste planten zijn op 100% natuurlijke wijze gekweekt uit biologisch zaad in organische/biologische grond en gevoed door biologische voedingsstoffen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.. Ze krijgen de tijd om uit te groen tot robuuste, ziektevrije en dus sterke planten die lang leven. Zo beschermen we de natuur daar worden mens & dier blij van! Kijk op onze webshop voor ons assortiment!

Onze biologische teelt- en denkwijze houdt verder in dat wij op ons terrein ruimte laten voor natuurontwikkeling. Er staan grote, volgroeide bomen en heesters en er is diversiteit in de randbeplanting. Takkenrillen en composthopen zijn ook aanwezig op de kwekerij. Nuttige insecten krijgen zo de kans om samen met ons het natuurlijk evenwicht op de kwekerij in stand te houden.

[tekst loopt door onder foto]

En de dieren hebben het hier erg naar hun zin. Naast insecten, vlinders en padden verblijven er verschillende soorten vogels zoals winterkoning, roodborst, boomklever en verschillende mezensoorten. Ze nestelen in de aanwezige nestkasten of soms gewoon in een boom/heester voor de verkoop, die dan uiteraard niet wordt verkocht !