Hét groenste tuincentrum van Eindhoven

Groendak

Groendaken of daktuinen zijn driedubbel duurzaam: het zorgt voor betere isolatie van je woning (’s zomers koeler, ’s winters warmer), het vangt regenwater op (helpt tegen wateroverlast) en het draagt bij aan de biodiversiteit in de stad. Hoe groot of klein je dak ook is: een groendak voegt altijd een nieuwe beleving toe aan je tuin. 

Goed om vooraf te weten

De dikte van het daktuinpakket is afhankelijk van de gekozen laagdikte van het substraat. Gemiddeld is de totale dikte 8 tot 20 cm. De belasting van het dak is minimaal 60 kg per m2. Hoe dikker de laag substraat, hoe zwaarder de belasting. De draagkracht van het dak dient u hierop de controleren.

De mogelijkheden van beplanting zijn divers en afhankelijk van de gekozen laagdikte van het substraat. U kunt gebruik maken van sedummatten, kruidachtige planten en grassen en zelfs kleine heesters. Voor die laatste optie heeft u de dikste laag substraat nodig, voor sedummatten de dunste. Voor kleine daken zijn losse sedumplantjes verkrijgbaar als alternatief voor sedummatten (minder dan 20 m2). 

Groendak aanleggen

Een groendak kunt u met een beetje handigheid zelf aanleggen. Alle materialen die u nodig heeft vindt u in ons tuincentrum. Toch liever laten doen? Onze hoveniers hebben ervaring met het aanleggen en onderhoud van allerlei soorten groendaken. Neem vandaag nog contact op!

Hieronder ziet u wat voorbeelden van groendaken: