Neem gerust Contact op voor meer informatie. Wij helpen u graag!

Winterstalling

UW ORANGERIEPLANTEN ZONDER OMKIJKEN DE WINTER DOOR

In de winter vragen kuipplanten een specifieke verzorging. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om uw kuipplanten in onze kas te laten overwinteren. Deze service is speciaal bedoeld voor planten die geen (strenge) vorst verdragen, zoals oleander, bougainvillea, citrus en olijfboom.

Citrusplant

 

WAT KUNNEN WIJ U BIEDEN?

  • Winterstalling van uw kuipplanten van half oktober tot half mei.
  • Overwintering in een kas met een temperatuur van minimaal 10° C. 
  • Het snoeien en opbinden van uw planten. 
  • Gewasbescherming (zoveel mogelijk met biologische middelen). 
  • Specifieke bemesting voor elke plant. 
  • Advies voor de optimale verzorging van uw kuipplanten in de zomerperiode.

HALEN OF BRENGEN?

U kunt uw planten vanaf half oktober zelf naar ons tuincentrum brengen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid uw planten door ons te laten ophalen. Om hiervoor een afspraak te maken, kunt u contact met ons opnemen.

De prijs voor het overwinteren berekenen wij aan de hand van de maximale doorsnede van de plant, dus niet van de pot. Bij ophalen geldt een aangepast tarief voor het overwinteren. De kosten per maat voor zelf brengen en laten ophalen vindt u in onderstaande tabel. Deze kosten worden bij aanvang van de stalling in rekening gebracht.

Wij rekenen daarnaast een vast bedrag aan voorrijkosten. In de regio Eindhoven, Geldrop en Nuenen bedragen de voorrijkosten in 2017 € 35,00. De voorrijkosten voor andere plaatsen en het ophalen van moeilijk verplaatsbare planten zijn op aanvraag.

Voor het terugbezorgen van uw planten in het voorjaar betaalt u alleen voorrijkosten.

Bougainvillea

AANVULLENDE MOGELIJKHEDEN

Afhankelijk van de soort wordt de plant door ons gesnoeid. Daarnaast kunt u zelf aangeven of u een bepaalde plant al dan niet wilt laten snoeien. Al het snoeiwerk is bij de overwinteringsprijs inbegrepen.

Uw planten kunnen ook door ons worden overgepot. U kunt dit aangeven bij inname van de planten in de herfst. De kosten van het overpotten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOORAF

Wij vragen u vantevoren uw planten klaar te zetten voor transport. Wij transporteren geen planten door uw woning. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor transportschade.

We proberen de route zo zorgvuldig mogelijk te plannen, maar door onvoorziene omstandigheden tijdens de rit kan het zijn dat onze chauffeur vertraging oploopt of juist iets eerder is dan gepland. Wij vragen hiervoor uw begrip. 

Omdat planten levend materiaal zijn, is overwintering voor eigen risico. Ook wij kunnen planten met een slechte conditie niet altijd redden. Echter: indien uw plant de lente niet haalt, krijgt u het overwinteringsgeld terug.

Prijzen 2017

De maximale doorsnede van de plant bepaalt de overwinteringsprijs. Deze dient vooraf aan de overwinteringsperiode te worden betaald. Wij doen ons best om uw kuipplanten zo goed mogelijk de winter door te brengen. De meeste soorten komen in mei op hun mooist uit onze kassen. Er zijn echter planten die pas in de open lucht op uw terras gaan bloeien.

Diameter plantOverwinteringsprijsOverwinteringsprijs bij ophalen
0-60 cm € 20,00 € 22,50
60-80 cm € 30,75 € 34,00
80-100 cm € 42,75 € 49,60
100-125 cm € 54,50 € 63,50
125-150 cm € 78,00 € 89,50
> 150 cm € 105,45 € 122,50
voorrijkosten regio Eindhoven - € 35,00
prijswijzigingen voorbehouden