Neem gerust Contact op voor meer informatie. Wij helpen u graag!

Soontiëns steunt Operatie Steenbreek

Sinds enkele jaren is er een trend waarneembaar dat een steeds groter aantal tuinen in Nederland helemaal of bijna helemaal wordt betegeld. Deze trend leidt tot maatschappelijke problemen in de vorm van wateroverlast en een verlaging van de woonkwaliteit. Zo houden stenen bijvoorbeeld warmte vast, terwijl groen voor verkoeling zorgt. Daarom is Operatie Steenbreek in het leven geroepen. Deze stichting heeft als doel om de verstening van de Nederlandse tuinen tegen te gaan. Verschillende gemeenten, waaronder Eindhoven, hebben zich hierbij aangesloten.

Veel huishoudens leiden tegenwoordig een druk bestaan. De spaarzame vrije tijd is gevuld met allerlei bezigheden en men wil de tuin daarom graag gemakkelijk en onderhoudsarm inrichten. De gemiddelde tuinbezitter heeft weinig kennis van beplanting. Door gebrek aan inspiratie wordt er daarom vaak gekozen voor het betegelen van de tuin. Met een dergelijke oplossing gaat het woonplezier echter fors achteruit.

In onze beleving is een tuin een plek waar je groen en natuur kunt ervaren in je eigen woonomgeving. Bijna iedereen vindt dit belangrijk, helaas meestal onbewust. Buiten in je tuin kun je genieten van bloemen, herfstkleuren en het ontluikende voorjaar, kortom: het komen en gaan van de seizoenen. Ook zien veel mensen graag vogels en vlinders in de tuin. Om die in je tuin te krijgen en te houden is een groene inrichting ook van het grootste belang.

Graag willen wij tuinbezitters die niet weten wat ze met hun tuin aan moeten, aanmoedigen om over deze aspecten na te denken. Een groene tuin hoeft qua onderhoud niet meer tijd te kosten dan een versteende tuin. Wij van Soontiëns tuincentrum en hoveniers zijn ervan overtuigd dat er voor elke tuin een groene inrichting te bedenken is die én goed en eenvoudig is te onderhouden én zorgt voor een rijke groenbeleving. Als u vragen heeft, dan kunt u hiervoor bij ons terecht.